Convention

Rede[PHI]ning Sisterhood since 1998

Objectives:

  • Bond with sisters around the nation
  • Train volunteers and chapter officers
  • Offer professional and leadership development activities

Date: August 5-7,2016

Location: Queens College, 65-30 Kissena Blvd, Queens, NY
 

Schedule

Time Collegiate Track Alumnae Track
Thursday, 8/4
3:00pm Hotel Check-In
Friday, 8/5
8:00 – 9:00 AM (1 hr) Breakfast/Check-in
9:10 – 9:30 AM (20 mins) Welcome Remarks (Dir Events & BOD)
9:30 – 10:00 AM (30 mins) Ice Breaker
10:00 – 12:15 PM (2 hr 15 mins) General Meeting Part I(incl. Branding Workshop)
12:30 – 2:30 PM (2 hrs) Lunch/Headshot Time/BOD Meet & Greet
2:45 – 3:30 PM (45 mins) Recruitment Workshop
3:45 – 4:30 PM (45 mins) Scenarios
4:30 – 7:30 PM (3 hrs) BOD Fireside Chats
7:00 – 9:00 PM (2 hrs) Life as an Alum Mixer [Sisterhood Mixer]
Saturday, 8/6
8:00 – 9:00 AM (1 hr) Breakfast Breakfast/Check-In
9:05 – 9:15 AM (10 min) Opening Remarks
9:20 – 10:20 AM (60 min) Keynote: Leng Leng – Why Voting Matters/Asian Women & Reproductive Rights/ Immigration
10:20 – 10:35 AM (15 mins) Break
10:35 – 11:30 AM (55 mins) Drop the Drama Workshop David Stollman Topic Breakout Leng Leng
11:30 AM – 12:30 PM (1 hr) Lunch/Headshot Time
12:30 – 1:30 PM (1 hr) Elections
1:30 – 1:45 PM (15 min) Break
1:45 – 2:45 PM (1 hr) General Assembly Part II NAA Meeting
3:00 – 5:00 PM (2 hrs) AME Training (AV Needed) Alumnae Sisterhood
3:00 – 4:15 PM (1 hr 15 min) Breakout Session – David Stollman
4:30 – 6:00 PM (1 hr 30 min) Free Time: Get ready and mingle
6:00 – 7:00 PM (1 hr) Chapter Pictures
7:00 – 9:00 PM Banquet
10:00 + Collegiate Mixer Alumnae Mixer
Sunday, 8/7
8:30 – 9:30 AM (1 hr) Breakfast
9:30 -10:30 AM (1 hr) Fundraising Workshop – Lillie Alumnae Brunch (included)
10:30 – 12:00 PM (1 hr 30 min) Lunch & Closing Remarks (Wilma)
12:00 – 1 PM (1 hr) Closing Sisterhood
1pm – END Coordinated Picture Time-Convention T-Shirts
1:00 PM – 2:00 PM (1 hr) Transition Meeting

 

Program Book

Speakers

Leng Leng Chancey
Deputy Director, Systems and Sustainability
National Asian Pacific American Women’s Forum (NAPAWF)

Leng Leng Chancey is currently serving the Communications and Development Director at NAPAWF. Before this she was the VP, Operations for Culture Connect, Inc., Leng Leng was the Director of DEvelopment at the Center for Pan Asian Community Services (CPACS), and proceeding that she served as Associate Director of Resource Development at United Way of Greater Atlanta.

Leng Leng’s background is in sales & marketing and transitioned from the business sector into fundraising in 2007 while joining United Way. While at United Way, she manages an annual portfolio of a $4.7 million. During her tenure at United Way, she also initiated and created the first Asian Advisory Board foe United Way.

Leng Leng’s passion is in serving the community and outside of work she continued to serve on multiple non-profit Boards to help advance the common good. Born and raised in Singapore, she received her B.A. from Washington State University. 

David Sollman
President, National Speaker
CAMPUSSPEAKS

After serving on the staff of the North-American Interfraternity Conference for two years, David continued working with fraternities by speaking on campuses around the country. He has facilitated workshops on over 500 campuses and has also served on the faculty of numerous university and fraternal leadership conventions.

David has been an active volunteer of his fraternity, Sigma Phi Epsilon, serving in the roles of a chapter counselor, District Governor, Balanced Man Steward, and Member of the Educational Foundation’s Board of Governors.

In addition to co-founding CAMPUSPEAK, David created Recruitment Boot Camp. In the last 10 years, RBC has helped over ten thousand fraternity and sorority chapters, as well as hundreds of communities across North America to recruit better and more members.

He was a co-founder of HazingPrevention.Org and was named an emeritus member of their board after serving as their Treasurer for four terms. HE additionally served three terms on the Association of Fraternity & Sorority Advisor’s Foundation Board of Directors.

Lillie Madali
Deputy Director of Operations
Atlanta Workforce Development Agency (AWDA)

Lillie Madali is the Deputy Director of Operations at the Atlanta Workforce Development Agency (AWDA) for the City of Atlanta, where she creates innovative solutions to supply Atlanta’s businesses with a best-in-class workforce.

In 2009, Madali served as a board member for her sorority, Delta Phi Lambda Sorority, Inc. After her work as a board member, she went on to incorporate the Delta Phi Lambda Foundation. Currently, she is the executive director and board president of the Delta Phi Lambda Foundation, Inc. Her vision is to provide educational opportunities to the women of Delta Phi Lambda. She believes that access to education empowers women to be independent and become better leaders.

She graduated from the Andrew Young School of Policy Studies at Georgia State University with a master’s degree in public administration concentrating in management and finance. She earned her bachelor’s degree in art history with a minor in music at the University of Georgia.

 

Traveling to the Convention Location:

Public transportation is walking distance from the Holiday Inn Express LGA. There is a bus that picks up near the hotel and drops right in front of the Queens College campus for $2.75 each way. The hotel sells metro cards at the front desk for $10 value and can be refilled. As mentioned above, there is also a complimentary shuttle to/from the LaGuardia Airport and Subway Station.

Questions?

Please contact Jessica Kouch, director of events, with any questions at events@deltaphilambda.org or (678) 863-0955.